Nybörjargolf

CIMG2343

Börja spela golf på Lysegården

Du kan välja mellan att gå en nybörjarkurs i grupp kostnad 2999:- eller en privat kurs pris fr 2500:- beroende på förkunskap.
Du vet väl att du kan använda ditt FRIKSVÅRDSBIDRAG till din kursavgift.

Nya Nybörjarkurser ”Projekt 2019” i golf kommer starta i vår under april. Anmäl HÄR till höger:

För att få gå denna special nybörjarkurs ”Projekt 2019” så måste du anmäla dig med eller bli anmäld av en fadder med anknytning till Lysegården som kan gå 2st fadderrundor med dig. Kursen leder mot grönt kort och hcp 54.

Att börja spela golf på Lysegårdens GK

Nyhet för 2019 är vårt Projekt – ”Vägen till 36”

Projektet vänder sig till alla som blir medlemmar på Lysegårdens golfklubb. Vi följer er och hjälper er att komma igång på riktigt med ert golfspel. Vi kommer inledningsvis ha tre träningstillfällen per grupp med inriktning på Utveckling, Gemenskap & Hälsa. Vi kommer att repeterar golfens olika slag och delar såsom spelstrategi, uppföljning av spel, hur skall jag träna och på vad. Detta är projekt är kostnadsfritt för er som blir medlem på Lysegården.

På Lysegårdens golfklubb så sätter vi glädjen i centrum och vår nybörjarkurs i golf görs utefter SGF´s (Svenska golfförbundet) och PGA´s (Tränarnas professionella förbund) riktlinjer.

Under vår nybörjautbildning går vi igenom golfens alla olika slag och den teoretiska delen förlägger vi ute på golfbanan. Vi blandar praktik och teori utomhus på golfanläggningen.

Teorimaterial ingår i kursavgiften och klubbor finns att låna under utbildningen. Det finns även möjlighet att låna klubbor för egen träning och spel utanför träningstillfällena.

Under din utbildning har du fria träningsbollar och du kan träna på alla våra övningsområden.

Lysegårdens 9-håls banan är en ”Pay and play-bana” vilket innebär att alla får spela oavsett spelstandard och handicap mot en avgift (greenfee). Vi har även en korthålsbana med 4 hål som du kan spela och träna på, detta är gratis.

Efter avslutad kurs och 2st 9-håls fadderrundor från valfri teemarkering så erhåller du handicap (HCP) 54 = ”Grönt kort”.

Några råd inför första tillfället på kursen:

Ha med kläder efter väder – vi är utomhus oavsett väder. Varma kläder är bra då det blir en del stillastående. Ett par regnbyxor är alltid bra när det är blåsigt. Bekväma och stabila skor, löparskor eller liknande är bra.

Vissa kurstillfällen kan vara upp till 3h eller längre så ta med vattenflaska och frukt även om restaurang finns.

Våra kurser: Hittar ni här till höger. Fyll i web-formuläret.

Ni får en ”snabb” bekräftelse direkt när ni tryckt igenom formuläret. Den är ibland svår att uppfatta. Ni kommer sedan få ett mail ca en vecka innan kursstart.

Vill du gå en privat nybörjarkurs så ring eller maila Markus.

Övriga frågor och bokningar ring:

Markus Forsbohl
Golftränare/Idrottsansvarig

Mail: markus.forsbohl@pgasweden.com
Telefon: 0708-430 440